WordPress website laten bouwen

Wil jij een WordPress website laten bouwen? Wij van webdesign bureau H-Jansen.com helpen je daar graag bij.

waarom WordPress?

We hebben eerder een artikel geschreven over de uitgangpunten die wij hanteren bij het maken van een professionele website. In dit artikel vertellen we graag waarom een WordPress website laten bouwen een goed idee is.

WordPress website laten bouwenLaten we starten bij de basis. WordPress is een Content Management System (CMS). Met dit CMS kan jij op een simpele manier jouw website beheren en onderhouden. Ooit begonnen als een eenvoudig blog-systeem is WordPress uitgegroeid tot het meest gebruikte CMS ter wereld. Momenteel gebruiken 39% van alle websites WordPress (bron: W3Techs)! Binnen deze 39% zien we steeds vaker grote websites. Internationaal bijvoorbeeld The New Yorker, BBC Amerika en Sony Music. In Nederland onder meer D66, Autototaalglas en Tele2.

Onderstaand de top 5 redenen waarom een WordPress website laten bouwen door ons wordt aangeraden.

1. gebruiksvriendelijk

WordPress is een zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief CMS. Na een beetje uitleg ben je al snel in staat om zelf nieuwe pagina’s aan te maken, teksten aan te passen, afbeeldingen toe te voegen en meer. Hierdoor houd jij controle over jouw website zonder dat je technisch onderlegd hoeft te zijn.

2. flexibel

Met WordPress zit je niet vast aan één partij. Je kunt altijd overstappen naar een andere hostingprovider of webbouwer. Ook kun je eenvoudig functionaliteit toevoegen aan jouw website. Een kalender? Dat kan. Een boekingsmodule. Natuurlijk. Een landingspagina. Uiteraard. Een webshop? Zelfs dat kan!

3. open source

WordPress is open source software. Er is een grote gemeenschap van mensen die samenwerken aan, en bijdragen aan dit project. Hierdoor wordt de software continu doorontwikkeld en vernieuwd. Daarnaast zijn er talloze plugins voorhanden die je kunt inzetten voor extra functionaliteit.

4. veilig

WordPress biedt voldoende mogelijkheden om jouw website goed te beveiligen. Regelmatig updaten van de website (inclusief plugins) is hierbij van groot belang. Daarnaast is het aanbevolen om regelmatig een backup te maken.

5. zoekmachine vriendelijk

Is WordPress zoekmachine vriendelijk? Yes it is! Het is belangrijk om de permalinks goed in te stellen en een goed gebouwd thema (compact en volgens de huidige webstandaarden) te gebruiken. Dit is voor ons één van de redenen om altijd met een custom theme te werken. Daarnaast zijn er verschillende goede SEO plugins voorhanden. Eén van de bekendste is Yoast van de Nederlander Joost de Valk.

wil jij een WordPress website laten bouwen?

Dat is een goed idee ;-). Lees meer over het laten maken van een professionele website, of onze werkwijze en laat gerust een berichtje achter als wij ergens bij van dienst kunnen zijn.

kunnen wij ergens bij helpen?